DIY – instruktion “Kotte”

Här kommer en beskrivning på hur du gör din egen kotte, kronärtskocka, näckros eller lotusblomma beroende på vilken form du tycker att den påminner om.

Material

Ca 90 papperskvadrater (storleken på kvadraterna avgör hur stor kotten blir, jag har använt 15×15 cm för den större och 7×7 för den mindre)

Limpistol / lim

Ett styvare papper eller kartong för montering.

Arbetsgång

1. Klipp ut ca 90 kvadrater ur det papper du vill använda dig av (bokpapper, tapet, färgat papper, brunpapp eller liknande).2. Dags att vika. Bilderna visar steg för steg.

2. Den färdiga vikningen ska se ut som på bilden ovan.Vik nu restrerande på samma sätt.

3. Dags att börja montera. Limma ihop 10 st med varandra. Se bilder nedan :

4. Limma ihop hörnen på den första delen med den sista så att alla 10 delar sitter ihop.

5. Ta fram det styvare pappret om du inte redan har det framme. Dubbelkolla så att det går att trycka ner spetsarna utåt så att en stjärna bildas.

Börja sedan vika ut en spets i taget så blad bildas. Gör likadant med alla spetsar

6. Limma en ring på det styvare pappret och tryck sedan dit ringen så att en blomform med ett litet hål i mitten bildas.

7. Dags att montera restrerande delar. De monteras en och en genom att limmas fast mellan yttersta vecken på de redan monterade bladen. Se hur på bilderna nedan!

8. Fortsätt att montera ring efter ring med 10 i varje de första 7 varven. När det börjar bli trångt med 10 minskas antalet genom att hoppa över några.

Jag monterade 9st i varv 8, 7st i varv 9, 5st i varv 10 och 4st i det sista varvet (11). Det var lite knöligt att få dit de sista.

Tyvärr glömde jag ta bilder på detta när jag gjorde den stora. Men har några bilder uppifrån från när jag gjorde den lilla samt på det färdiga resultatet

9. Ta försiktigt bort det styva pappret från botten eller klipp bort det mesta beroende på hur hårt kotten sitter fast. På den mindre sitter det kvar som ni kan se.

Nu är din kotte färdig! Tagga mig gärna på @bruketskreativa eller skicka bilder på dina resultat!

 

©Bruketskreativa